a változás szabadsága
COACHING
Pazár Kinga

A coaching egyre szélesebb körben terjed, mivel gyorsan változó világunkban rugalmasabb alkalmazkodásra van szükségünk és számtalan lehetőségből választhatunk. A mindennapok rutinjában elfeledkezhetünk álmainkról. A coaching a célokon alapul, abban segíti az ügyfelet, hogy meghatározza mit akar: csak szépeket álmodni vagy lábakat is adni az álmoknak hogy előre vigyék. Céljaink annyira jellemzőek ránk, mint az ujjlenyomatunk. A coaching a "Hol a hiba" kérdést "Mit akarok" kérdéssé változtatja. Természetes, hogy tartunk az ismeretlentől, a változástól. A félelem azonban pozitív erő is lehet, ha irányítani tudjuk a benne rejlő energiát. A coaching folyamat segíti az ügyfelet a jelen feltérképezésében és a jövő megtervezésében. Kiragadja onnan ahol elakadt és elsegíti oda ahová el akar jutni úgy, hogy választási lehetőségeket tárnak fel és több erőforráshoz juttatja az ügyfelet. A coaching folyamat két fő pillére a tudatosság és a felelősségvállalás. A felelősségvállalás választás kérdése, a választás lehetősége a szabadságot jelenti. A coaching egyik célja, hogy az ügyfél elkötelezze magát a cselekvés mellett az általa választott cél érdekében.

 

A coahing tétje magas: a boldogság, megelégedettség. Az emberek azért vállalkoznak a coachingra, mert olyan életet akarnak mely kielégíti őket. Jó kapcsolatokat és olyan munkát szeretnének, amit élveznek, amire büszkék és ahol egyéni adottságaikat, képességeiket, tehetségüket a legjobban kihasználhatják és pénzt is hoz nekik. Gyakran fordulnak hozzám, a coachinghoz ezekben az ügyekben: burnout, midlife-crisis (életközépi válság), karrier, stresszkezelés.

 

A corporate coaching tétje hasonlóan magas. Ahhoz hogy egy cég sikeresen működjön fontos, hogy az emberek örömmel és sikeresen kell dolgozzanak benne, érteniük kell ahhoz amit csinálnak. Karrier céljaik illeszkednek-e a cég terveivel? Egy adott pozicióban, munkaközösségben dolgozók kompetenciája fejleszthető az eredményesebb működés érdekében. A corporate coaching célja ebben a helyzetben az egyénben rejlő képességek kibontakoztatása teljesítményének javítása által. Nem az illető tanítását jelenti, hanem a tanuláshoz való hozzásegítését, hogy kapcsolatba kerüljön erőforrásaival, motivációjának tisztázását. A coaching folyamatban a coach a megkezdett változást kíséri, visszajelzést kér és ad, a kompetenciafejlesztés eredményének alakulását mérhetővé teszi és figyelemmel kíséri a megbízóval és az ügyféllel közösen.

 

Néhány tipikus munkahelyi szituáció ahol érdemes a corporate coachingot választani: alkalmazottak motiválása, delegálás, emberi kapcsolatok, kommunikáció, dicséret és értékelés, csapatmunka, stresszkezelés, konfliktuskezelés, burnout, karrier orientáció.

 

A coaching egyre szélesebb körben terjed, mivel gyorsan változó világunkban rugalmasabb alkalmazkodásra van szükségünk és számtalan lehetőségből választhatunk.
coaching
Az NLP a sikeres, hatékony működés tanulmányozását állította kutatásainak középpontjába. Az NLP az emberhez méltó személyes változáshoz teremt ...
nlp-tréning
célja hogy kritika és hibáztatás helyett az őszinte és együttérző kommunikácó olyan cselekvéshez vezessen amellyel kielégíthetők a résztvevők alapvető emberi szükségletei.
erőszakmentes kommunikáció
ÉRDEKLŐDÉS
Címzett :
info@triflow-coaching.hu
* E-mail :
* Név :
Elérhetőség :
* szükséges megadni
* Üzenet :
AKTUÁLIS
Ismerkedés az NLP-vel úgy, hogy közben már hasznos eszközöket sajátítasz el, és el tudod dönteni akarsz-e még többet tanulni.
Aktuális
"Ha csak egyetlen módszert választhatnék a trauma gyógyításához az EMDR győzne" - Henrik Lell
Aktuális
Bentlakásos 2 hetes tanfolyam, melyen a hagyományos 160 órás, egész tanéves képzés anyagát sajátíthatod el.
Aktuális
Tel.:
06-20-260-1600
E-mail:
Copyright © Triflow-coaching - 2012