a változás szabadsága
COACHING FOLYAMAT
Pazár Kinga

Segíti az ügyfelet a jelen feltérképezésében és a jövő megtervezésében. Kiragadja onnan ahol elakadt és elsegíti oda ahová el akar jutni úgy, hogy választási lehetőségeket tárnak fel és több erőforráshoz juttatja az ügyfelet. A coaching folyamat két fő pillére a tudatosság és a felelősségvállalás. A felelősségvállalás választás kérdése, a választás lehetősége a szabadságot jelenti. A coaching egyik célja, hogy az ügyfél elkötelezze magát a cselekvés mellett az általa választott cél érdekében.

 

A coaching folyamat minden esetben egy bemutatkozó, kölcsönös tájékozódó beszélgetéssel kezdődik, az igények és lehetőségek, eszközök megismerésével. Amikor a közös munka mellett döntünk létrejön a coaching szerződés, melynek két fő tipusa van.

 

Személyes coaching

Kétoldalú coaching szerződésben a megbízó az aki kezdeményezi és részt is vesz a coaching folyamatban, ő a "coachee". A coach a másik fél és ők ketten együtt dolgozzák ki a folyamat célját, időtartamát, megállapodnak a munka díjazásában és egyéb részletekben. A helyszín általában az irodám.

 

Corporate coaching

Háromoldalú coaching szerződésben általában a munkaadó a megbízó, aki kezdeményezi a coaching folyamatot és az alkalmazott vesz részt benne, ő a coachee. A megbízó célja jellemzően az, hogy a coachee egy bizonyos készség, képesség területén meglévő kompetenciája fejlődjön. Akár vezetői képességei: a kommunikáció, motiválás, dicséret és értékelés, csapatmunka - akár saját személyes fejlődésének támogatása : stressz-kezelés, konfliktus-kezelés, burnout, karrier orientáció. Vannak cégek, ahol azt is hasznosnak találják ha bizonyos pozícióban működő kollégákat megtanítanak a coaching szemléletű vezetésre.

 

A háromoldalú coaching szerződéseknél részletesen megállapodunk arról is, hogyan tesszük mérhetővé a fejlődést, erről mikor, kik és hogyan tájékozódnak. Milyen információ tartozik abba a körbe amiről értesüljön a megbízó és mi az, ami a coaching folyamat bizalmas, szakmai titoktartás alá eső része. A helyszín rugalmas, gyakran a coachee munkahelye.

 

A coaching egyre szélesebb körben terjed, mivel gyorsan változó világunkban rugalmasabb alkalmazkodásra van szükségünk és számtalan lehetőségből választhatunk.
coaching
Az NLP a sikeres, hatékony működés tanulmányozását állította kutatásainak középpontjába. Az NLP az emberhez méltó személyes változáshoz teremt ...
nlp-tréning
célja hogy kritika és hibáztatás helyett az őszinte és együttérző kommunikácó olyan cselekvéshez vezessen amellyel kielégíthetők a résztvevők alapvető emberi szükségletei.
erőszakmentes kommunikáció
ÉRDEKLŐDÉS
Címzett :
info@triflow-coaching.hu
* E-mail :
* Név :
Elérhetőség :
* szükséges megadni
* Üzenet :
AKTUÁLIS
Ismerkedés az NLP-vel úgy, hogy közben már hasznos eszközöket sajátítasz el, és el tudod dönteni akarsz-e még többet tanulni.
Aktuális
"Ha csak egyetlen módszert választhatnék a trauma gyógyításához az EMDR győzne" - Henrik Lell
Aktuális
Bentlakásos 2 hetes tanfolyam, melyen a hagyományos 160 órás, egész tanéves képzés anyagát sajátíthatod el.
Aktuális
Tel.:
06-20-260-1600
E-mail:
Copyright © Triflow-coaching - 2012