a változás szabadsága
GYÁSZ FELDOLGOZÁS
Pazár Kinga

A gyász a méltó búcsú - majd az elengedés - de nem elfeledés. Előbb-utóbb mindannyiunk életében megtörténik, hogy akaratunk ellenére örök búcsút kell mondanunk. Csak a változás állandó a világban - van ami éppen távozik, valami éppen érkezik az életünkbe.

 

Amikor egy számunkra fontos ember, kapcsolat vagy helyzet eltűnik, megszűnik akkor gyászolunk. Már kisgyerek korban is veszítünk el érzelmileg fontos részeit az életünknek, talán egy kis házi kedvencet vagy az ovis szerelemünket gyászoljuk először.

 

Napjaink kultúrája kevés fogódzót és támaszt ad a veszteség feldolgozásához, az ősi rítusok és szokások helyett nemigen kaptunk jól működő alternatívákat.

 

A gyász egy folyamat, komoly munka: feldolgozni, végighaladni a szakaszain, elengedni és úgy továbblépni életünk következő szakaszába, hogy a méltó emlékezést vigyük magunkkal.

 

Fiatal anyaként a gyász súlyos terhet rótt rám amikor 8 éves kisfiam édesapja meghalt. A saját bánatom és kétségbeesésem mellett mélyen aggódtam hogy tudok-e a gyermekemnek segíteni abban, hogy lelki egészségét megőrizve jusson túl ezen a helyzeten. Végtelen hálát és örömet érzek most, amikor látom hogy a gyermekem erős és boldog, kiegyensúlyozott felnőttként él.

Olyan szerencsés voltam, hogy az akkor már nem fiatal és éppen betegségét gyógyító Polcz Alaine mégis fogadott és csodálatos emberségével, szakmai hozzáértésével és óriási tapasztalatával megerősített és megtanított a gyász egészséges feldolgozására.

 

Ezért tudom, hogy milyen hasznos, ha gyászunk fájdalmas folyamatában nem csak szerető családunk támogat hanem egy hozzáértő, tapasztalt segítőre is számíthatunk.

 

Az egyéni vagy kiscsoportos tréningek felől érdeklődj telefonon, e-mailben vagy a honlapon, figyelheted az Aktuális híreket vagy a hírlevelet.

A coaching egyre szélesebb körben terjed, mivel gyorsan változó világunkban rugalmasabb alkalmazkodásra van szükségünk és számtalan lehetőségből választhatunk.
coaching
Az NLP a sikeres, hatékony működés tanulmányozását állította kutatásainak középpontjába. Az NLP az emberhez méltó személyes változáshoz teremt ...
nlp-tréning
célja hogy kritika és hibáztatás helyett az őszinte és együttérző kommunikácó olyan cselekvéshez vezessen amellyel kielégíthetők a résztvevők alapvető emberi szükségletei.
erőszakmentes kommunikáció
ÉRDEKLŐDÉS
Címzett :
info@triflow-coaching.hu
* E-mail :
* Név :
Elérhetőség :
* szükséges megadni
* Üzenet :
AKTUÁLIS
Ismerkedés az NLP-vel úgy, hogy közben már hasznos eszközöket sajátítasz el, és el tudod dönteni akarsz-e még többet tanulni.
Aktuális
"Ha csak egyetlen módszert választhatnék a trauma gyógyításához az EMDR győzne" - Henrik Lell
Aktuális
Bentlakásos 2 hetes tanfolyam, melyen a hagyományos 160 órás, egész tanéves képzés anyagát sajátíthatod el.
Aktuális
Tel.:
06-20-260-1600
E-mail:
Copyright © Triflow-coaching - 2012