a változás szabadsága
NLP
Pazár Kinga

Az NLP a sikeres, hatékony működés tanulmányozását állította kutatásainak középpontjába Az NLP -t John Grinder és Richard Bandler alapította a '70-es években. Az akkoriban Kaliforniában terjedő pszichológiai iskoláktól az különböztette meg őket, hogy a változás lényegét keresték. Amíg a hagyományos klinikai pszichológia főképpen azzal foglalkozik, hogy leírja, kategorizálja a problémákat és a múltbéli okokat kutatja - az NLP inkább arra kíváncsi, hogyan hatnak egymásra éppen most a gondolataink, tetteink és érzéseink azért hogy a jelenben érzékelt élményünket létrehozzák.

 

Mivel az NLP élő, napjainkig fejlődő rendszer ezért számtalan definíciójával találkozhatsz. Úgy mint: az NLP az emberi kiválóság tanulmányozása, az NLP a kommunikáció művészete, az NLP az eredmények elérésének új technikája, az NLP a személyes változás hatékony módszere. Személyes kedvencem John Grindertől:

"az NLP a másik megváltoztatásának művészete azáltal hogy mi magunk is változunk".

Ez összecseng egy szívemnek kedves Ghandi idézettel: "Te magad légy a változás, amit a világban látni szeretnél!"

 

A modern tudományokon (biológia, nyelvészet és informatika) alapuló NLP új kiindulópontból vizsgálja az emberi elme működését. Neuro Lingvisztikus Programozás. (idegrendszeri, nyelvi rendszerfejlesztés) Ahogy az egyik NLP tréner mondta "az emberi lény az egyetlen szuperkomputer, mely különösebb szakértelem nélkül is létrehozható vagy inkább reprodukálható, csak nem mellékelnek hozzá használati utasítást" Az NLP ilyen értelemben programozás - lehetővé teszi hogy módosíthasd működésed egy jobban, hatékonyabban, céljaidnak inkább megfelelő módon.

 

Az NLP alkalmazásakor TE vagy a kezdeményező. TE döntöd el, hogy bizonyos élethelyzetekben hogyan akarsz viselkedni. Az NLP az emberhez méltó személyes változáshoz teremt környezetet, lehetőséget ad hogy céltudatosan élj és részt vegyél annak a világnak a megalkotásában amire igazán vágysz.

 

Az NLP használatához nem kell a hitünket vagy akár csak egyetlen értékünket megváltoztatnunk, egyszerűen csak legyünk kíváncsiak és álljunk készen a kísérletezéshez. Minden, az emberekkel kapcsolatos általánosításunk valakire nézve igaztalan, mert minden ember egyedi. Így az NLP nem tart igényt arra, hogy objektíven igaz legyen. Az NLP modell, melynek célja - mint minden modellnek - hogy hasznos legyen. Az NLP-nek van néhány igen hasznos alapelve. Javaslom, hogy viselkedj úgy, mintha ezek igazak lennének, és figyeld meg a különbséget!

 

Manapság az NLP számos kommunikációs és változási elmélet alapját adja. Az Anthony Robbins, John Bradshow és mások népszerűsítette NLP elemei megjelennek az értékesítési és kommunikációs tréningek anyagában. Amikor valaki a rokonszenv megteremtéséről, a vonzó jövőkép megalkotásáról, döntési, motivációs stratégiáról, vizuális típusról beszél akkor az NLP-ből vett fogalmakat használja. Azonban ha hallottunk valamiről az egészen más mint annak a lehetősége hogy elsajátítsuk, élményként megtapasztaljuk.

A coaching egyre szélesebb körben terjed, mivel gyorsan változó világunkban rugalmasabb alkalmazkodásra van szükségünk és számtalan lehetőségből választhatunk.
coaching
Az NLP a sikeres, hatékony működés tanulmányozását állította kutatásainak középpontjába. Az NLP az emberhez méltó személyes változáshoz teremt ...
nlp-tréning
célja hogy kritika és hibáztatás helyett az őszinte és együttérző kommunikácó olyan cselekvéshez vezessen amellyel kielégíthetők a résztvevők alapvető emberi szükségletei.
erőszakmentes kommunikáció
ÉRDEKLŐDÉS
Címzett :
info@triflow-coaching.hu
* E-mail :
* Név :
Elérhetőség :
* szükséges megadni
* Üzenet :
AKTUÁLIS
Ismerkedés az NLP-vel úgy, hogy közben már hasznos eszközöket sajátítasz el, és el tudod dönteni akarsz-e még többet tanulni.
Aktuális
"Ha csak egyetlen módszert választhatnék a trauma gyógyításához az EMDR győzne" - Henrik Lell
Aktuális
Bentlakásos 2 hetes tanfolyam, melyen a hagyományos 160 órás, egész tanéves képzés anyagát sajátíthatod el.
Aktuális
Tel.:
06-20-260-1600
E-mail:
Copyright © Triflow-coaching - 2012